Maso a ryby
Nejprodávanější
Značky

Květová špička je velmi málo namáhaný, velmi křehký sval s jemnou chutí. S ohledem na své kvality je právem považována za jeden z nejlepších kusů hovězího masa vůbec....

Hovězí žebro je vynikající chuťovka, v provedení na polévku se výtečně hodí na přípravu vývaru. Oproti žebrům na grill obsahují více tuku a méně masa.

Svíčková neboli filet, či Tenderlion je dlouhý bederní sval ležící na vnitřní straně roštěnce. Patří k tomu nejlepšímu a nejžádanějšímu a masu (dle našeho názoru se však...

Falešná svíčková (plec kulatá) si tento název vysloužila díky podobnosti s touto oceňovanou částí hovězího masa. Kulatá plec se nachází v přední části hovězí čtvrti a v kuchyni...

Flank steak je část pupku, která je tenčí avšak naprosto bez tuku. Je výjimečně vhodný na naprosto skvělé steaky či gril.

Flank steak je část pupku, která je tenčí avšak naprosto bez tuku. Je výjimečně vhodný na naprosto skvělé steaky či gril.

Plec kulatá je velmi kvalitní a univerzální kus libového masa. Je výborná na pečení vcelku, na guláš a perkelt a nakrájená na plátky se dobře se hodí na španělské ptáčky.

Velký ořech (neboli také TipRoast, TipSteak, BallTip, TriTip) se nachází na přední části hovězí kýty. Je to libová část, která je složená ze tří částí svaloviny, které se od...

Hovězí kližku najdeme na namáhaných částí nohou nad kolenem. Díky skvělé chuti a šťavnatosti patří k velmi žádaným kusům masa – je nejčastější (a dle některých nejlepší) volbou...

Hovězí krk se klasicky hodí na dlouhé vaření silných omáček. U nás, díky dlouhému zrání je možné z něj připravit i výborné steaky – na grilu či na pánvi.