Pektogel

Značka: PEKTOGEL
39,90 Kč / ks 997,50 Kč / 1 kg
Skladem
Možnosti doručení

Želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Želírující přípravek pro přípravu marmelád, džemů a rosolů.

Složení

Cukr, želírující látka: pektin, regulátor kyselosti: kyselina citronová.

Skladovací podmínky a podmínky použití

Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte v suchu při teplotách od +2 °C do +25 °C.

Ostatní informace

Způsob použití:
Suroviny:
1000 g ovoce nebo ovocné šťávy
1000-1200 g cukru
1 balení Pektogel

1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody.
3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi cukru a dáme stranou.
4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání udržíme var po dobu 5 minut. Případně vznikající pěnu postupně odebíráme.
5. Přidáme připravenou směs pektogelu s cukrem a opět za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme.
6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme dokud sklenice nezchladnou.
 
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.

Doplňkové parametry

Kategorie: Zavařování a konzervování
zeme: Česká republika

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola