Van Houten Kakao žlutá 460g plech
Detailní popis produktu
Kakaový prášek k přípravě s horkým mlékem.
Kakao s tučností 20/22%, které je baleno v praktické kovové dóze o obsahu 460g. Kakaový prášek Van Houten je vysoce kvalitní a vyznačuje se jemnou vůní a krásnou tmavě hnědou barvou. Kakao je samozřejmě velice vhodné i pro pečení, přípravu polev a náplní.
Obal kakaa je plně funkční a nemá dárkový ani designový charakter. Může mít na povrchu drobné promáčkliny nebo vady laku.
Kakao, které se objevovalo ve formě kakaovníkových lusků již v období kolem roku 300 našeho letopočtu na Mayských kresbách, označil botanickým názvem „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohů) známý švédský přírodovědec a lékař Carl Linné v roce 1753.
Tradice značky Van Houten začíná v roce 1828, kdy došlo k zásadní revoluci ve výrobě kakaa, které do této doby bylo výsadou pro vyšší společenské třídy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynalezl hydraulický lis, s jehož pomocí poprvé oddělil kakaové máslo od křehké kakaové sedliny, která mohla být posléze rozemleta na kakaový prášek. Díky tomuto patentu došlo ke zlevnění výroby a k velkému rozšíření kakaa.
Ideální příprava kakaového nápoje je jednoduchá.
Nejdříve ohřejeme mléko. Odlijeme malou část mléka a z kakaa a cukru utřeme jemnou kašičku. Kašičku lehce zamícháme do zbylého horkého mléka. Nápoj se nechá za stálého míchání (od spodu, aby nedošlo k připálení mléka) projít varem. Hotové kakao odstavíme z ohně a ihned naléváme do šálků. Dobrou chuť!
- PODMÍNKY UCHOVÁNÍ
- Skladujte v suchu a chladu.
Přestože se maximálně snažíme, aby všechny informace o výrobcích byly aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Proto si prosím vždy přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakao a karob |
---|---|
Země původu: | Belgie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.